SephorahCircles

Circles of sources

KAMBO INFO

Traditionelt / Videnskabligt /Frøen/ myter/sikkerhed


Hvad er Kambo? 


Kambo, Sapo, eller Acate er blot et par af de navne, som flere forskellige oprindelige stammer fra amazon junglen, har tilgivet det traditionelle og naturlige sekret middel, som bliver tappet af den sydamerikanske store træ frø. (latin: Phyllomedusa bicolor).


Kambo stammer oprindligt fra Amazona og grundet kambo’s store virkning på hele menneskesket organisme, har det været brugt i år hundrende til forskellige behandlinger, ritualer, og traditioner. 


Traditionelt bruger stammefolket behandlingen til: 


 • Helbredelse og udrensing af kroppen 


 • Fysisk styrke og udenholdenhed


 • Åndelig og mental klarhed


 • Held I livet 


VIDENSKABELIG UNDERSØGELSE

Der er forsket, skrevet bøger, og lavet undersøgelser


Kambo sekretions undersøgelse baseret på menneskeligt brug, blev først undersøgt og beskrevet af de vestlige forskere John Daly, Vittorio Erspamer og deres team.  Undersøgelserne blev offentliggjort i 1992.

Vittori Erspamer offentliggjorde  dog allerede en artikel baseret på hans undersøgelser af peptider i Phyllomedusa-hud  Som han døbte; ”en enorm fabrik og butik med aktive peptider" i 1985.


Disse bioaktive peptider er også grunden til, at pharmaindustrien er så interesseret i, at udvikle en ny medicin- fra et af peptiderne i sekretet. Det kan blive en investering af hundreder af millioner af dollars, og derfor findes der allerede flere patenter på flere af peptiderne. Her er nogle af de peptider, der findes i sekretionen:

adenoreguliner, bradykininer, tachykininer, caerulein, sauvagine, tryptophylliner, deltorphiner, dermaseptiner, dermorphiner, phyllocaeruleın og bombesiner.


Mere information om den videnskabelige forskning kan findes her:


https://www.researchgate.net/publication/14933636_Pharmacological_studies_of_'sapo'_from_the_frog_Phyllomedusa_bicolor_skin_A_drug_used_by_the_Peruvian_Matses_Indians_in_shamanic_hunting_practice


FRØEN


Kambo-frøen aka. den “Gigantisk voksagtige abe-frø” lever i træerne og har ikke specielt meget at frygte i form af naturlige fjender. Du kan høre dens parringsopkald i alle døgnets timer. Frøen producerer, så snart det bliver mørkt, og hvis du imiterer den frøen lyd frøen laver, ville du kunne forvente, at frøen reagere på det, især når det regner og omkring den fuld måne.  


Ofte er det nødvendigt at klatre op i et højt træ ,for at få frøen med ned. Da frøerne ikke prøver at flygte, er det meget let at få dem til at følge med videre. Det sker blot ved, at man placere en en stor træ pind eller gren, som de så fint så hopper over over på. Hvorfra de kan transporteres til det sted, hvor udvindingen derefter sker.

Er Kambo farligt?


Hvis det bruges på den rigtige måde, er Kambo meget sikker. Ikke desto mindre er det vigtigt at være opmærksom på, at dette er en meget potent og intens sekretion, og man skal vide, hvordan man arbejder med den. Flere faktorer skal overvejes for en sikker behandling. Statistisk set kan langt flere mennesker lide bivirkninger af almindelig medicin, blot for at bruge et argument, Dette eksempel høres ofte, men det skal ikke være en undskyldning for at bruge det uansvarligt.


Den største fare kan være, når en behandling udføres af nogen, der ikke har nogen erfaring på området - hverken som læge, naturlig healer eller shaman. En hvid kittel og en sprøjte gør ikke alle mennesker til læger. Ligeledes gør nogle få fjer og en rangle ikke nogen til en shaman, eller healer. Du skal altid være opmærksom på at blive behandlet af nogen, der har erfaring på dette område og denne slags behandling.


Det er bedst at være forsigtig, når man tager Kambo med indfødte i junglen, da nogle af de lokale udøvere ikke er vant til at arbejde sammen med vesterlændinge, og det kan ske, at de fejlagtigt vurderer sundhedstilstanden for den person, der behandles. Nogle stammer bruger traditionelt ikke Kambo, når de er meget svage eller syge.

Er Kambo vanedannende?


Alle, der nogensinde har brugt Kambo, ved, at det er noget andet end det. Tværtimod kan Kambo hjælpe mennesker med stofmisbrug som alkohol, tobak eller andre stoffer. Kambo i sig selv er ikke-vanedannende - for at være præcis, det er det modsatte af det.

Almindelige misforståelser


Er Kambo psykoaktiv?

Nogle mennesker er under det forkerte indtryk af, at Kambo er et psykoaktivt stof, fordi der er nogle forkerte oplysninger på internettet om netop dette. Nogle steder bliver der skabt forveksleringer mellem Kambo-frøen og  ”bufo alvarius” padde, også kaldet Sapito.


Kambo indeholder ingen psykoaktive komponenter, der overhovedet kan udløse visioner, eller halisinasioner. I stedet er det en meget fysisk oplevelse. Det er interessant nok, at den person, der modtager behandlingen, undertiden føler sig forbundet med frøen mentalt. Gennem denne forbindelse får du indsigt i ting, du skal gøre anderledes eller give slip på alt sammen for at få et bedre liv. Nogle gange kan der endda dukke op minder fra barndommen, der er begravet dybt inde.


Er kambo egnet til alle?


Nej, Kambo er ikke egnet til alle, og det er derfor, vi foreslår ikke at tage Kambo, hvis en af ​​følgende betingelser gælder for dig, da der muligvis kan opstå nogle kontraindikationer: • Meget lavt blodtryk, eller når du er i medicin mod lavt blodtryk
 • Generelle hjerteproblemer
 • Hjerneblødning
 • Aneurysmer eller blodpropper
 • Addisons sygdom
 • Esophageal varicer
 • pancreatitis
 • Hvis du tager immunundertrykkende midler til organtransplantation
 • Hvis du er kommet dig efter en større kirurgisk procedure
 • Hvis du gennemgår kemoterapi eller strålebehandling
 • Graviditet


Der kan være et par andre tilfælde, hvor det ikke anbefales at tage Kambo, og det er derfor altid godt at tale på forhånd med behandleren og se, om en behandling med Kambo-medicinen er mulig.

Copyright © All Rights Reserved